İçeriğe geç

Talik Ne Demek Hukukta

Talik halleri ne demek hukuk?

İşlem tamamlandıktan sonra borçluya, alacaklının tasfiye edilmiş, tecil edilmiş veya sona ermiş borç için haksız yere işleme devam etmesini önlemek amacıyla işlemi iptal etme veya erteleme (durdurma) imkânı tanınır.

Taliki şart ne demek hukuk?

Bir hukuki işlemin yürürlüğe girmesini sağlayan koşula ikincil koşul (conditio suspensiva) denir. Eylem, koşul olarak belirtilen olay gerçekleşene kadar askıya alınır.

Talik ne demek islam hukuku?

İslam aile hukukunda, “talak” bir evliliği sona erdirmek için en önemli terimlerden biridir. Arapça “talak” kelimesinin iyi bilinen Türkçe karşılığı “boşanma”dır.

Hukuk terimleri nelerdir?

SIK KULLANILAN HUKUKİ TERİMLERGenel: Genel.Prosedür: Yöntem.Belge: Belge.Toplam: Toplam.Madde: Zorunlu.Kişi, kişi: Kişi, kişisel.Yükümlülük: Sözleşme.Hüküm: Gerçekleştirme.Daha fazla makale…

Talik hukuk ne demek?

Bazen borçluya karşı hiçbir icra takibi yapılamaz. Bu zamanlara tatil ve talik zamanları denir.

Davanın Taliki ne demek?

Takip durdurma, icra takibinin bir süreliğine durdurulması anlamına gelir. Borçlu, alacaklının süre koymasına rağmen takiplere devam ederse, takip süresinin sonuna kadar takibin ertelenmesi için icra mahkemesine başvurmalıdır.

Talik kavramı ne demektir?

Osmanlı Türkçesi: düzeltmek, askıya almak, koşullandırmak. ertelemek, geciktirmek, tehir etmek. Yorum biçiminde not. Çoğunlukla Farsçada kullanılan bir yazım şekli.

Talik hat ne demektir?

Talik hat sanatı (Nestalik dilinde: تعلیق), özellikle Farsçanın gereksinimlerine göre uyarlanmış İslami hat sanatında bir hat sanatı stilidir. Özellikle Farslaşmış toplumlarda, yerini Nestalik çizgisine bırakana kadar yaygındı.

Talik nedir TDV?

İran’daki altı yazının yanında ortaya çıkan eski bir yazıdır. Kelimenin tam anlamıyla “askıya almak” anlamına gelen Ta’lîk, İran’da tevkî’ ve rikâ’ yazılarından geliştirilen bir yazıdır.

Hüllede cinsel ilişki şart mı?

Said b. Müseyyeb’e göre mutlak anlamda evlilik hem bir akit hem de cinsel ilişkiyi ifade etse de ilgili ayette evliliğin kadına nispet edildiği ve erkek olmadan ilişki kurulamayacağı dikkate alındığında ayette cinsel ilişki değil, bir akit öngörülmüştür.

Haşiye ve talik ne demek?

Öte yandan tefsir üzerine şerhler de yazılmıştır. Ancak, şerhler üzerine yapılan açıklama, tenkit ve ek notlardan oluşan eserlere şerh, şerhlere yazılan notlara ise tâlik/tâlikât adı verilir.

Taliki talâk ne demek?

İslam hukuku, erkeklere boşanma konusunda sınırsız yetkiler vermiştir. Bu yetkilerden biri de, belirli bir koşulun yerine getirilmesine veya belirli bir sürenin geçmesine bağlı olan bir boşanma biçimi olan ‘talik-i talak’ türüdür.

Hukuk dilinde hitam ne demek?

Dosya kapatma, ilgili prosedürler tamamlandığında dava dosyasını kapatmak için yapılan işlemdir.

Kaç tane hukuk çeşidi vardır?

Hukuk çeşitli ayrımlara tabidir. Bu ayrımlar “ideal hukuk ve pozitif hukuk”, “ulusal hukuk ve uluslararası hukuk”, “maddi hukuk ve biçimsel hukuk” ve “kamu hukuku ve özel hukuk”tur.

Hukukta hıfz ne demek?

Hıfz, dilimize Arapçadan girmiş ve dini bir terim olarak kullanılan bir kelimedir. Kelimenin tam anlamıyla “günahtan kaçınmak” anlamına gelen kelime, Türkçeye “korunma” anlamında da girmiştir.

Talik yapmak ne demek?

İsim. Belirle ve belirsiz bir yerde bırak, durum. Hareket et, geciktir, tehir et.

Talik ne demek hadis terimi?

Belgenin yazar sayfasında bir veya daha fazla ravisinin belirtilmediği hadisleri tanımlamak için kullanılan terim.

Tebliğ evrakının taliki ne demek?

Muhatabın kendi adresini yanlış vermesi veya adres sorgulamasında bilgileri kullanılan kişilerin yanlış bilgi vermesi.

Talik hat ne demektir?

Talik hat sanatı (Nestalik dilinde: تعلیق), özellikle Farsçanın gereksinimlerine göre uyarlanmış İslami hat sanatında bir hat sanatı stilidir. Özellikle Farslaşmış toplumlarda, yerini Nestalik çizgisine bırakana kadar yaygındı.

Tavsiyeli Bağlantılar: Psikolojide Çekingen Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir